Pol Pineut – architect bij Pineut & co – zucht eens diep. En met reden. Zijn bouwheer heeft bij vrienden opgevangen dat de voorziene vloerverwarming een traag systeem is en niet zou volstaan voor zijn grote living.
Pure quatsch natuurlijk.
Maar de bouwheer is niet om te praten en komt op de werfvergadering aandraven met extra ventiloconvectoren. Putconvectoren, om precies te zijn.
Pol ziet het al voor zich. Een stel ellenlange – uiteraard spuuglelijke – roosters in zijn strakke tegelvloer. Oh boy. Totaal niet meer van deze tijd, maar als die bouwheer zich iets in het hoofd haalt …
Ook de chauffagist protesteerde, meteen de eerste keer dat Pol en hij op één lijn zaten. Maar de bouwheer hield voet bij stuk. Zijn vrienden hebben het altijd koud en hij heeft het graag lekker warm. Die putconvectoren komen er dus. Einde discussie.
Als Pol de chauffagist iets hoort mompelen over extra leidingen en een vloeropbouw die niet meer klopt, loopt er een rilling over zijn rug. Als die vloer omhoog moet, mag hij zijn plannen hertekenen en is het extra werk niet te overzien …
De oorzaak van dit fiasco?
Simpel: Pol en de installateur slagen er niet in om de bouwheer het idee van de ventiloconvectoren uit het hoofd te praten. En dat hadden ze beter wel gedaan.
Want – spoiler alert – de bouwheer heeft die ventilo’s helemaal niet nodig.
Jaren later zal Pol van de installateur horen dat ze nog geen dag hebben gedraaid. En dat de bouwheer zielsgelukkig is met zijn ‘trage’ vloerverwarming. Al dat werk voor niets …
De oplossing? Met een gebouwsimulatie had Pol zwart op wit kunnen aantonen dat de vloerverwarming ruim voldoende was voor een lekker warme living.
Geen nodeloos werk voor Pol dus. Een pak frustraties minder. En een woning die wél goed was geweest voor die reportage in The Art of Living …
Offerte aanvragen
Heb je een specifieke vraag of wil je een budget ontvangen voor jouw project?
Vraag je offerte aan