Wat
Voor
Over

Warmteverlies & koellast

Meer dan alleen cijfers, wij helpen u kiezen

Wij bepalen welke warmte- en koudebron het meest geschikt is voor uw project. We onderzoeken de alternatieven om hitteoverbelasting te voorkomen door alle constructieparameters (ramen, blootstelling aan de zon, isolatie, enz.) op te nemen.


Berekening van de warmteverliezen

Met een warmteverliesberekening wordt het verwarmingsvermogen bepaald die nodig is om de ruimtetemperatuur comfortabel te houden in de koudste maanden van het jaar. In een berekening wordt rekening gehouden met ventilatie, transmissie en opwarmtoeslag.

Berekening van de koellast

Met een koellastberekening wordt berekend hoeveel koelvermogen er nodig is om de ruimtetemperatuur comfortabel te houden gedurende de warmste maanden van het jaar. Beschaduwing van omliggende gebouwen, eigen geveldelen, oversteken en opstanden op het dak worden in de berekening meegenomen. Ook het meenemen van de interne (personen, apparaten, verlichting) en externe warmtebelasting (zoninstraling) zorgt voor een nauwkeuriger beeld.


Om een aangename plek om te wonen te creëren, moeten veel keuzes worden gemaakt. Des te meer wanneer u het maximum uit uw verwarmings- en koelingsverbruik wilt halen. strongclima helpt u bepalen welk type verwarming en koeling u moet gebruiken op basis van de verschillende elementen waaruit uw gebouw is samengesteld.


Isolatie

Het resultaat zal verschillend zijn naargelang de isolatie die u hebt gekozen. Is het natuurlijke of synthetische isolatie? Hoe dik is deze? Dit aspect alleen al zal invloed hebben op het type en het vermogen van de te gebruiken verwarming.

Dubbel of driedubbel glas

De ramen hebben ook invloed op het verwarmings- en koelsysteem dat u zult moeten gebruiken. Maar ook hier kunnen wij u helpen. Als u twijfelt tussen dubbele of driedubbele beglazing. Heel vaak vergt een driedubbele beglazing een grotere initiële investering, voor weinig warmtewinst op het einde. In andere gevallen kan driedubbele beglazing de juiste oplossing zijn voor uw behoeften.

Zonwerend glas

Warmte in de winter, koelte in de zomer, dat is wat u zoekt. Dat is wat strongclima u kan brengen. Ook hier helpen wij u de beste investering voor uw gebouw te bepalen. Heeft u luiken of zonneschermen? Dit speelt een rol bij het binnendringen van warmte in uw gebouw. Zijn uw ramen zonwerend of zijn het klassieke dubbele beglazingen? Dit zijn allemaal elementen die u
moet kennen om het profiel van uw huis vast te stellen.

Isolatie, ramen of rolluiken zijn allemaal parameters die wij meenemen in onze warmteverliezen koellastberekeningen. Op die manier kunnen wij u de best mogelijke installatie bieden en u licht laten ervaren zonder oververhitting. En of u nu uiteindelijk een warmtepomp, een condensatieketel of thermische zonnepanelen nodig hebt, strongclima begeleidt u bij elke stap op uw weg. Met het uiteindelijke doel om uw leven zo comfortabel mogelijk te maken.

Offerte aanvragen

Heb je een specifieke vraag of wil je een budget ontvangen voor jouw project?

Vraag je offerte aan