Wat
Voor
Over

Wie is strongclima?

In 2013 richtte ik, Christophe Van de Voorde, strongclima op nadat ik tien jaar als projectleider voor verschillende installatiebedrijven werkte. Wat me daartoe bracht en wat strongclima vandaag uniek maakt? Dit is het verhaal van strongclima.

10 jaar ervaring in het veld als projectleider

In 2002 studeerde ik af in Klimatisatie, verwarming, koeling en ventilatie. Dat was een heel degelijke theoretische en praktijkgerichte opleiding in het vakgebied dat me tot vandaag nog altijd boeit. Na mijn afstuderen werkte ik tien jaar lang als projectleider voor verschillende installatiebedrijven, startend bij kleine projecten van woningbouw en appartementen, tot volledige bioscoopzalen.

Ik werkte heel graag in het veld samen met de installateurs en aan hen de nodige technische opvolging en ondersteuning bieden, gaf me voldoening. Alleen was daar niet altijd tijd voor. Verschillende werven vroegen dagelijks aandacht, waardoor ik veel te vaak in de auto zat. Uiteraard waren ook omzetcijfers heel belangrijk, maar ik was er helaas veel meer mee bezig dan me lief was.

Frustraties op de werf, klanten die kansen missen

Het resultaat? De nodige frustraties op de werf én bouwers die op vlak van leefcomfort en energiekost kansen misten. Ik zag dat in één op de twee kantoren er klachten waren wat comfort betreft. Mensen die in hun woning 20 jaar lang de boodschap kregen dat ze met de zomerse oververhitting ‘moeten leren leven’, dat kon toch niet?

Van nadenken naar voordenken: strongclima was geboren

Ik wist dat al die problemen te vermijden waren als zowel architecten, installateurs als bouwers van bij de start van een nieuwbouw- of renovatieproject konden rekenen op een betrouwbare partner voor de gebouwsimulatie én het technische ontwerp.

Dat was precies wat ik zelf graag deed en zo werd in 2013 strongclima geboren. Ik hou ervan om mee te werken vanaf het ontwerp. Want door voor te denken in plaats van na, blijft de bouwer niet achter met een hadden-we-maar-gevoel. Door mijn ervaring als projectleider kan ik nu bovendien installateurs alle nodige ondersteuning bieden, want ik voorzie nog altijd uitvoerbare principeschema’s. Architecten kunnen na onze samenwerking met een gerust hart aan de bouwer garanderen dat hun keuzes gebaseerd zijn op berekeningen met garantie op comfort. En verzanden niet in aanslepende discussies.

Wat strongclima uniek maakt

Dit is wat strongclima uniek maakt én wat ik tot vandaag elke dag wil waarmaken:

  • Up-to-date kennis | Ik hou nog altijd zo veel van het onderwerp klimatisering als toen ik afstudeerde en blijf bijscholen. Daarom lees ik me elke dag in in nieuwe mogelijkheden. Want die komen er voortdurend, in België, maar ik weet ook wat in het buitenland al wordt toegepast en binnenkort mogelijk wordt bij ons.
  • Tonnen ervaring in het veld | Een goed plan van de architect en een onderbouwde keuze op vlak van installatie vormen één. Maar ze moeten praktisch uitvoerbaar zijn. Naast het rekenwerk bij de gebouwsimulatie en het technisch ontwerp blijf ik beschikbaar voor elke installateur. Want met logische principeschema’s als ondersteuning gaat een installatie een pak langer mee.
  • De juiste tools | De gebouwsimulatie, het 2D of  3D ontwerp van principeschema’s, plannen voor de vloerverwarming of leidingwerk… Al die onderdelen van het technisch ontwerp staan of vallen bij de juiste (visuele) tool. Ook op dat vlak volg ik alle ins en outs.

Geïnspireerd door dit verhaal?

Ben je bouwer, architect of installateur, leg me dan gerust de uitdagingen voor waar je voor staat en contacteer me.